James Hope, Drejtori i Misionit të USAID Kosovë, viziton Gjykatën Themelore në Gjakovë (1)
Gjakovë, 6 Prill 2017 Drejtori i Misionit të USAID-it për Kosovë, z. James Hope, ka vizituar Gjykatën Themelore në Gjakovë, me c’rast ka takuar udhëheqësit e kësaj Gjykate, Kryetarin e gjykatës z. Vaton Durguti dhe Administratorin z. Rudin Elezi. Në këtë takim janë diskutuar sfidat dhe të arriturat në rajonin e Gjyjakatës Themelore të Gjakovës, si qështja e decentralizimit, zvoglimi i numrit të lëndëve të vjetra dhe tema të ndryshme. Kryetari Durguti falenderoj z. James Hope për përkrahjen e vazhdueshme që ka dhënë USAID-i në fuqizimin e gjyqësorit në Kosovë, duke përmendur renovimet e objekteve të Gjykatës, trajnimet e vazhdueshme për gjyqtarët dhe stafin, për përkrahjen e drejtëpërdrejtë në zvoglimin e lëndëve te vjetra, për investimet në regjistrin elektronik të lëndëve etj Z. James Hope është ndjerë i nderuar me të arriturat e kësaj gjykate duke përmenduar gjithashtu që jo-rastësishtë Gjykata Themelore në Gjakove është Gjykata me numrin më të vogël të lëndëve të vjetra. Gjatë vizitës është bërë një prezentim i bazës së të dhënave (ECR-së) e financuar dhe impementuar nga USAID-i nëpërmjet programit të JSSP-së. Drejtori Hope personalisht falenderoj edhe ekipet për zvoglimin e lëndeve të vjetra qe veprojnë në Gjakovë nga programet e financuara prej USAID, JSSP dhe CLE.
Kryetari Vaton Durguti pret në takim Ministren e Drejtësisë, Dhurata Hoxha (1)
Kryetari Vaton Durguti pret në takim Ministren e Drejtësisë, Dhurata Hoxha
Vizita e delegacionit nga projekti i UNDP-së në Gjykatën Themelore Gjakovë. (2)
Me datë 23.01.2017, përfaqësues nga projekti i UNDP-së “Mbështetje për Fuqizimin e Sundimit të Ligjit në Kosovë” vizituan Gjykatën Themelore Gjakovë, ku u priten nga Kryetari i Gjykatës Themelore Gjakovë Z. Vaton Durguti. Me rastin e vizitës u bë edhe dorëzimi i disa pajisjeve të Teknologjisë Informative, donacioni ky i projekti të UNDP-së, “Mbështetje për Fuqizimin e Sundimit të Ligjit në Kosovë”. Këto pajisje do të shërbejnë për punën në teren të gjyqtarëve e cila ishte shumë e domosdoshme deri më tani. Kryetari i Gjykatës i falënderoj përfaqësuesit për vizitën dhe donacionet ku shpreh se kjo ndihmë sado modeste do ti kontribuoj në punët e Gjykatës.
Vizita e delegacionit KFOR-it Gjerman në Gjykatën Themelore Gjakovë. (1)
Me datë 23.01.2017, në Gjykatën Themelore Gjakovë, qëndroi delegacioni i KFOR-it Gjerman, ku takua me Kryetarin e Gjykatës Themelore Z. Vaton Durguti, duke shprehur falënderimin për bashkëpunimin e ndërsjellët.